Rosévin til sommeraftenen eller til den finere middag – nyd den populære rosévin på din måde.

Rosévin – alle kvinders vin.

Rosévin og kvinder er næsten blevet en kliché, men der er noget om snakken. Den friske søde vin er nemlig blevet meget populær blandt især kvinder. Det er tanken om et glas koldt rosévin på terrassen, der stræbes imod, når arbejdet fredag eftermiddag, trækker ud. Den er uundværlig, når venindens knuste hjerte skal heles med snak. Eller på skovturen med fint oppakket luksuskurv.

Men hvorfor er rosévin blevet så populær? Den er den fordi, vinen også henvender sig til dem, der normalt ikke drikker vin. Hvidvin og rødvin kan have for bitter smag, for nogle. Men rosévinen får altid de fleste med, på grund af dens søde friske smag.

Hvad er forskellen på rød-, hvid- og rosévin?

Rosévinen sidestilles med forår og sommer. Et køligt perlende glas rosévin stående på et havebord, røg fra grillen, mens solen skinner og fuglene synger. Det er det første billede, der popper frem hos mange ved ordet. Den lækre friske rosévin kan købes overalt og også i eksklusive vinforretninger på nettet, som f.eks. masawine.

Men hvordan fremstilles rosévinens fine farve i forhold til de andre vine? Farven på vin afhænger af druernes skind i processen. Hvidvin fremstilles uden skind og alene med druekødet. Rødvin har skindet langt med i processen og rosévinen lidt mindre. Deraf opstår de forskellige farver. De lyse vine fremstår lette og friske, mens den mørke rødvin fremstår tungere og mere robust. Rosévin kan bruges til det samme som hvidvin i forhold til mad.

Vinen fåes i alle prisklasser og kvaliteter.