Der skal da være musik til festen!

Det har næsten været essentielt til alle fester gennem tiden, at der skulle være noget musik til, for ellers var det bare en samtale eller lignende, for musikken er bare med til at sætte stemningen for, hvad man laver.
Det skal gerne være noget noget musik i højt tempo, hvor det er i dur, så folk hygger sig, får et smil på læben og eventuelt kommer ud at danse.
Den slags har virkelig ikke forandret sig i flere hundrede år, hvor man før i tiden uanset hvad havde brug for en musiker til fest, for der fandtes ikke en afspiller af nogen art, og musik var essentielt for alt, om det var at læse nyheder op på vers, eller man sang en fortælling, så man fangede folks opmærksomhed.
Man dansede lokale danse i værtshuse, og der kan trækkes en direkte rød tråd videre frem til i dag, hvor man har en DJ på et diskotek, der byder folk ud på dansegulvet.
Du kan lige prøve at forestille dig en fest uden musik, og så kan man da godt begynde at diskutere, om der så egentlig er tale om en reel fest?

Ingen fest uden musik!

Dog er det blevet noget nemmere med musikken, for hvor man tidligere var afhængig af, hvad en musiker kunne spille, så kan man nu sætte en afspiller på, hvor folk kan sætte det musik på på skrift, som de gerne vil høre.
Men det bliver også bare lidt ikke-autentisk, hvorfor man da netop nu om dage kan hyre alt fra en enkelt musiker til et band, der kan spille liv i festen, og det er et band, der har et stort repertoire af de velkendte sange gennem tiden, som der har været hits, som mange generationer kender.
Det giver bare noget ekstra, at musikken foregår live foran en eller et andet sted i lokalet, end at det er nogle tidligere optagelser, som man bare sætter til at spille.
Og man kan hyre musik til private fester, så det virkelig bliver et stort hit at være med, fordi der er gang i den.