Alt du behøver at vide om udendørs fliser

Udendørs fliser er en fantastisk måde at tilføje personlighed og stil til dit hjem udvendigt. Der findes mange forskellige typer udendørs fliser, hver med sine egne unikke fordele og ulemper. I dette blogindlæg vil vi undersøge de forskellige typer udendørs fliser, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvilken type der passer til dit hjem.

Der findes tre hovedtyper af udendørs fliser: keramik, porcelæn og natursten. Lad os se nærmere på hver type.

Keramiske fliser er fremstillet af ler, der er brændt i en ovn. Keramiske fliser er et populært valg til udendørs brug, fordi de er holdbare og nemme at vedligeholde. Keramiske fliser er dog ikke så varmebestandige som porcelæns- eller naturstensfliser, så de er måske ikke det bedste valg til områder, der får direkte sollys.

Porcelænsfliser er fremstillet af en type ler kaldet kaolin. Porcelænsfliser er tættere og hårdere end keramiske fliser, hvilket gør dem mere modstandsdygtige over for slid. Porcelænsfliser er også mere varmebestandige end keramiske fliser, hvilket gør dem til et godt valg til solrige områder. Porcelænsfliser kan dog være dyrere end keramiske fliser

Naturstensfliser er fremstillet af – du gættede det – natursten! De mest almindelige typer natursten, der anvendes til udendørs fliser, omfatter granit, skifer og travertin. Naturstensfliser er ekstremt holdbare og varmebestandige, hvilket gør dem ideelle til områder med meget trafik og solrige steder. Naturstensfliser kan dog være dyrere end keramiske fliser eller porcelænsfliser. De kræver også mere vedligeholdelse end andre typer udendørs fliser, fordi de skal forsegles regelmæssigt for at forhindre pletter.

Læs mere via Dansk Flise Lager.