Kender du påskeharen?

Påsken er en kristen helligdag, hvor man fejrer Jesu Kristi genopstandelse. Den fejres den første søndag efter fuldmåne, der falder på eller efter forårsjævndøgn. Påsken er en flytbar fest, hvilket betyder, at den ikke har en bestemt dato og skifter hvert år.

Påskehistorien begynder med Jesu død langfredag. Ifølge Bibelen blev Jesus korsfæstet på ordre fra Pontius Pilatus, den romerske guvernør i Judæa. Han blev begravet i en grav. Søndag morgen gik nogle af Jesu disciple hen til graven og fandt den tom. De fik at vide af engle, at Jesus var blevet genopstået og var i live.

Påsken fejres af kristne over hele verden med særlige gudstjenester, bønner og ritualer. Mange mennesker fejrer også påsken med en fest, der omfatter skinke, lam, æg og andre påskefrokoster. Påskeharen er også et populært symbol på højtiden.

Påskeharen er en populær figur i mange kulturer rundt om i verden, som bringer slik og æg til børnene i påsken. Påskeharens nøjagtige oprindelse er ukendt, men nogle mener, at den kan stamme fra gamle hedenske traditioner. I dag er påskeharen ofte afbildet som en hvid kanin eller hare og er et populært symbol på forår og nyt liv.