Alt hvad du behøver at vide om Tyskland

Tyskland er et land, der ligger i hjertet af Europa. Det er den mest folkerige medlemsstat i Den Europæiske Union og har den største økonomi i Europa. Tyskland er en føderation af 16 delstater med hver sin regering, sit parlament og sin egen forfatning. Hovedstaden og den største by er Berlin.

Tyskland har en lang historie og har i århundreder været en vigtig aktør i europæiske og globale anliggender. Landet er kendt for sine bidrag til kunst og videnskab samt for sin industri og handel. I dag er Tyskland en førende nation på mange områder, herunder uddannelse, forskning og teknologi.

Historie
Tyskland har en lang og kompleks historie. Den første germanske stamme, der bosatte sig i det område, der i dag er kendt som Tyskland, var frankerne, som gjorde det i det 4. århundrede e.Kr. I løbet af århundrederne blev Tyskland styret af en række forskellige regeringer, herunder det Hellige Romerske Rige, det Østrigske Kejserrige, Preussen og Nazi-Tyskland. Siden 1949 har Tyskland været styret som en føderal parlamentarisk republik.

Geografi
Tyskland dækker et areal på 357 386 kvadratkilometer og har en befolkning på over 82 millioner mennesker. Landet grænser op til Danmark mod nord, Polen og Tjekkiet mod øst, Østrig mod syd, Schweiz mod sydvest, Frankrig mod vest og Belgien og Luxembourg mod nordvest. Det højeste punkt i Tyskland er Zugspitze-bjerget på 2.962 meter over havets overflade, mens det laveste punkt er Neuendorf-Sachsenbande på 55 meter under havets overflade. Nært beliggende til Danmark er der mange som handler der. Det er ved ting som fx grænsehandel Flensborg.

Økonomi
Tyskland har en højt udviklet social markedsøkonomi med en kvalificeret arbejdsstyrke, en stor infrastruktur med en stor kapitalbeholdning og et højt innovationsniveau. Landet er også hjemsted for mange førende multinationale virksomheder som Siemens AG, Volkswagen Group, Bayer AG, SAP SE, Daimler AG og Deutsche Bank AG. Turismen er også en vigtig sektor i den tyske økonomi; alene München har over 6 millioner besøgende hvert år

Tyskland er et fascinerende land med en rig historie og kultur. Fra de smukke landskaber til den blomstrende økonomi er der meget at beundre ved denne europæiske nation. Hvis du nogensinde er heldig nok til selv at besøge Tyskland, skal du sørge for at tage dig tid til at udforske alt det, landet har at byde på!