Tag en tur på højskole

At rejser højskole kan være en skræmmende oplevelse for mange elever; at køre i bil, køre i bus eller tage offentlig transport har alle deres egne unikke risici og fordele. Kørsel er ofte den mest bekvemme løsning, men den indebærer også en risiko for trafikulykker og andre farer. At navigere gennem myldretidstrafikken og kæmpe mod søvnighed på længere pendlerture kan være udmattende og gøre dig forsinket til undervisningen. Det kan være langsommere at tage bussen end at køre i bil, men den er ofte mere pålidelig, selv om du stadig risikerer at blive forsinket på grund af vejlukninger eller nedbrud. Endelig har offentlig transport som f.eks. tog sine fordele med hensyn til hastighed, komfort og sikkerhed. Forsinkelser og overfyldte pladser kan dog nogle gange være et problem. 

Uanset hvordan du vælger at rejse til gymnasiet, er der flere ting, du skal overveje, når du planlægger din rute. Hvis det er muligt, så planlæg din rute i forvejen, så du kender den, når du skal af sted hjemmefra. Sørg for, at dit køretøj er godt vedligeholdt, hvis du kører (eller bed dine forældre om at hjælpe dig), og tjek eventuelle forsinkelser, inden du begiver dig af sted på dagen. Medbring desuden altid dit studiekort, hvis der er billetkontrol i busser eller tog i myldretiden – det sparer en masse tid! 

Sikkerhed er også en vigtig faktor, når du rejser til gymnasiet – især hvis du tager offentlig transport i nattetimerne. Vær altid opmærksom på dine omgivelser, og medbring om nødvendigt et lille selvforsvarsudstyr som f.eks. peberspray eller peberspray. Det er også klogt at planlægge for nødsituationer – sørg for, at nogen ved, hvor du skal hen, og hvornår de kan forvente dig hjemme igen, så de kan holde øje med tegn på problemer, hvis det er nødvendigt. 

Endelig skal du huske på, at det også skal være en fornøjelig oplevelse at rejse til gymnasiet; at lytte til musik eller podcasts under pendlingen kan hjælpe med at fordrive tiden hurtigt og samtidig holde humøret oppe i løbet af dagen! Med disse tips i tankerne bør det blive en lettere opgave at rejse til gymnasiet hver dag, indtil det til sidst bliver en anden natur!