Historien om T-shirt’en

Du tænker måske ikke så tit over det, men t-shirten er en af de mest allestedsnærværende beklædningsgenstande i verden. Den er behagelig, den er afslappet, og den kan bæres af folk i alle aldre og af alle køn. Men hvor kommer t-shirten fra? Lad os tage et kig på historien om denne basisartikel i garderoben.

De første t-shirts blev skabt i slutningen af det 19. århundrede til søfolk i den amerikanske flåde. Disse tidlige skjorter var lavet af et tungt uldstof og var beregnet til at blive båret som undertrøjer. De vandt hurtigt indpas hos den brede offentlighed, og i 1913 blev t-shirts solgt i stormagasiner.

Det var først i 1950’erne, at t-shirts for alvor kom til deres ret, bl.a. takket være Marlon Brando og James Dean. Disse Hollywood-hjerteknusere populariserede det “rebelske” look, som omfattede tætsiddende jeans og – du gættede det – T-shirts. Pludselig blev t-shirts opfattet som stilfulde og cool, og de er blevet omfavnet af ungdomskulturen lige siden.

I de seneste år er t-shirts blevet endnu mere populære som et lærred til selvudfoldelse. Fra politiske slogans til popkulturelle referencer – der findes en t-shirt til alle. Og med fremkomsten af sociale medier er det nemmere end nogensinde før at finde nogen, der sælger præcis den skjorte, du leder efter.

T-shirts er en af de mest alsidige og allestedsnærværende beklædningsgenstande i verden. Uanset om du har en t-shirt på for at slappe af i hjemmet eller for at gøre et statement, så er der en t-shirt til dig. Så næste gang du griber efter den trofaste gamle T-shirt, så tag dig et øjeblik til at værdsætte dens rige historie – måske lærer du lige pludselig noget nyt!

Læs mere via Billigtshirt.